zaterdag 25 juni 2011

Lavendelstokjes

Benodigdheden:

- 7 of 9 lange takjes jonge lavendel (het moet een oneven aantal zijn en de takjes moeten gemakkelijk plooibaar zijn)
- naaigaren
- 5mm breed lint

Beschrijving:

Verwijder alle blaadjes van de takjes en schik de takjes naast een lint van 50 tot 60 cm lang, zodat het lint ongeveer 15 cm boven de bloemen uitsteekt en de rest van het lint onder de takken hangt. Wikkel een stukje van het lint om de stengels net onder de bloemknippen en knoop het goed vast.

Plooi de stengel over de bloemknoppen, zodat ze in een soort kooi zitten. Zorg ervoor dat ze op regelmatige afstanden zitten.


Neem het langste stuk van het lint (dat nu bovenaan zit boven de bloemknoppen) en vlecht het afwisselend over en onder de takjes die rond de bloemknoppen zitten. Blijf zo naar beneden vlechten en duw het lint telkens dicht tegen het lint erboven. Ga zo door tot de bloemknoppen volledig zijn bedekt met lint.
Wikkel het lint dan nog enkele malen om de takjes en maak het met een mooie strik vast aan het korte stuk lint dat je in het begin los hebt laten hangen. Knip het eventueel teveel aan lint af.

Leg deze heerlijke, geurige stokjes tussen je kleding en linnen. Als de geur vervaagt besprenkel ze dan met enkele druppels etherische lavendelolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lovely that you leave comments!

Warm regards xxx