vrijdag 26 augustus 2011

Krullensjaal

Deze krullensjaal oogt moeilijk om te maken. Dat is het echter niet. Als je eenmaal eraan bent begonnen dan is de sjaal zo klaar. Het aparte picotrandje maakt deze sjaal nog eens extra speels.

Indien je deze sjaal van een effen kleur wilt maken, dan zal het eindresultaat geheel anders zijn. Ik heb in dit voorbeeld een garen gebruikt, dat uit verschillende kleuren bestaat. De inspiratiefoto helemaal op het einde geeft een goed beeld weer van de kleuren die in het garen zitten.

Beschrijving van de sjaal:

De afmetingen van deze sjaal zijn 15 bij 165cm. Uiteraard zijn de afmetingen geheel naar eigen behoeften aan te passen.

De maat van de haaknaald is geheel afhankelijk van het gebruikte materiaal (zie etiket garen). Ik heb in dit voorbeeld een haaknaald van 5mm gebruikt.

Maak een rij lossen van 150 stuks.

Rij 1: Dubbel stokje in de 4e steek van de losse, * stokje in de volgende losse, 2 dubbel stokje in de volgende losse; herhaal van *.
Rij 2: maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in het volgende 2 stokje, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.
Rij 3: Maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in de volgende 3 dubbele haken, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.
Rij 4: Maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in de volgende 4 dubbele haken, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.
Rij 5: Maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in de volgende 5 dubbele haken, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.
Rij 6: Maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in de volgende 6 dubbele haken, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.
Rij 7: Maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in de volgende 7 dubbel stokje, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.
Rij 8: Maak 3 losse, draaien, stokje in dezelfde losse, * stokje in de volgende 8 dubbele haken, 2 dubbel stokje in het volgende stokje; herhaal van *.

Picot rand: l 6, hv in de 6e l vanaf de naald
Rij 1: * het werk picot, werk tweede picot, hv in de hv van vorig Picot, werk derde picot, hv in de st van de eerste picot, l 8; rep van * voor de gewenste lengte van de sjaal, werk picot, werk tweede picot , hv in de hv van vorig Picot, zet;
Rij 2: 4 l, v in de volgende picot, * l 8, werk picot, werk tweede picot, hv in de hv van vorig Picot, werk picot, hv 3e in hv van de eerste picot, l 8, sla de volgende 2 picots, sc in het centrum picot van de volgende 3-Picot-groep, vanaf * over te brengen.

Afronden en uiteinden netjes wegwerken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lovely that you leave comments!

Warm regards xxx