zaterdag 25 juni 2011

Gevulde bladerdeeg appelbollen

Ingredienten voor gevulde appelbollen in bladerdeeg

6 plakjes bladerdeeg
6 handappels
4 eetlepels rozijnen
2 tot 3 eetlepels gehakte amandelen of andere nootjes
1 theelepel citroensap
0,5 theelepel kaneel
2 eieren
4 eetlepels (bruine) basterdsuiker
wat bloem

Bereidingswijze gevulde appelbollen in bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden C of op gasovenstand 4.
Verspreid de plakjes bladerdeeg over het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien.
Schil de appel en haal met de appelboor de klokhuizen eruit (niet alleen de klokhuizen, maar ietjes groter want er moet iets in komen). Schep de rozijnen, gehakte amandelen, citroensap, kaneel en 1/2 eetlepel basterdsuiker door elkaar.
Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol met de deegroller de plakjes bladerdeeg iets groter.
Zet de appels in het midden van de plakjes. Vul het gat van de appels met het rozijnenmengsel.
Smeer met een kwast wat water op de randen van het bladerdeel. Vouw de punten naar elkaar toe en plak ze boven elke appel aan elkaar vast. Smeer het deeg in met wat geklopt ei en strooi 1 eetlepel basterdsuiker op de appels. Leg het bakpapier op de bakplaat en zet de appels erop.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelbollen in ongeveer 25 minuten goudbruin.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lovely that you leave comments!

Warm regards xxx