zondag 28 augustus 2011

Stoere Pruimenjam

Het is weer pruimentijd!!
Hmm, heerlijk.

Tijd voor een lekkere Homemade pruimenjam recept!






























Wat heb je nodig?
- 1 kilo zeer rijpe pruimen
- geleisuiker speciaal
- wat kaneelstokken (naar smaak)
- een goede scheut rode port
- lege jampotten




Hoe ga je te werk?

Eerst de pruimen goed wassen en de eventuele vieze plekken eruit snijden.
Dan de pruimen doormidden snijden en de pit verwijderen.
Zijn alle pruimen schoon en ontpit, dan 1 eetlepel water en de kaneelstokken bij de pruimen voegen en aan de kook brengen. Maak er a.u.b geen meerdere eetlepels water van, dan wordt de massa te waterig!

Laat deze massa 20 min goed koken.
Indien gewenst kun je met een staafmixer de pruimen verkleineren. Wil je dit niet en heb je liever stukken fruit in de jam, dan hoef je de staafmixer niet te gebruiken. Wel even oppassen met de kaneelstokken. Desgewenst tijdens het staafmixen de kaneelstokken even eruit halen!

Voeg na 20 min goed doorkoken de geleisuiker speciaal toe en een goede scheut rode port.
Vervolg nu verder de aanwijzingen op de verpakking van de geleisuiker.

Uiteindelijk kun je de jam in de goed schoongemaakte potten doen.
Zeer goed afsluiten en de potten jam met de deksel naar beneden laten afkoelen.

Deze jam is overheerlijk en heel apart van smaak!
Succes verzekerd en vingerlikkend lekker!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lovely that you leave comments!

Warm regards xxx